Boom kappen in Amsterdam? 

Voorkom dat je teveel betaalt. Vergelijk vrijblijvend offertes binnen 1 minuut .

Bespaar geld

Bespaar op het kappen van je boom of bomen door het vergelijken van meerdere offertes

Vakmannen

Wij werken met vakmannen die veilig en vakkundig werken.

Bespaar tijd

Bespaar tijd door binnen 1 minuut meerdere offertes aan te vragen.

Boom kappen in Amsterdam

Boom kappen in Amsterdam? Wij hebben alles op een rijtje gezet.

Boom kappen in Amsterdam? Of in de regio van Amsterdam zoals Haarlem of Hilversum? Dan helpen we je graag verder! Onze boomverzorgers in regio Amsterdam. zorgen dat jouw boom in een mum van tijd efficiënt en veilig wordt gekapt. Op deze pagina vind je meer over werkwijze en het aanpakken van deze klus. We gaan je meer vertellen over de methodes en kapvergunning bijvoorbeeld. Wil je snel een offerte aanvragen? Klik dan op de button hieronder.

Zelf je boom kappen in Amsterdam?

Ga je zelf je boom kappen? Of laat je het uitvoeren? We snappen goed dat je het het overweegt om het zelf uit te voeren want dat scheelt toch geld en het kan nog een leuke klus zijn ook. Wees jezelf wel bewust wat je op de hals haalt. Een boom onder de 4 meter valt meestal nog wel zelf te doen met de juiste gereedschappen. Ga je hoger dan dat en heb je er geen ervaring mee dan is het hoogst waarschijnlijk verstandiger om een boomverzorger in te schakelen. Het werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Op een trap ben je kwetsbaar en al valt er maar net een tak verkeerd kun je onderaan de boom belanden. Een kettingzaag is ook gevaarlijk gereedschap waarvoor je de nodige beschermende kleding moet dragen zoals een zaagbroek, helm en oorkleppen. Zelfs dan is er nog een kans dat je uitschiet met de zaag en je zult niet de eerste zijn die zo op de eerste hulp beland. Het kan dus wel maar wees vooral voorzichtig. Twijfel je nog? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het kappen van je boom en dan kun je afweging altijd nog maken.Heb ik een kapvergunning nodig in Amsterdam?

In sommige situaties wel. Hieronder staat uitgelegd wanneer je een kapvergunning nodig hebt in Amsterdam, Haarlem en Hilversum. Als je denkt dat je de wel kunt kappen boom zonder vergunning dan kan dat je duur komen te staan. Er wordt namelijk gecontroleerd door de gemeente en boetes kunnen oplopen tot wel duizenden euro’s. Zorg dus dat je voor je bij je eigen gemeente controleert of een vergunning nodig is en vraag deze ook aan. 

In de volgende gevallen heb je in Amsterdam een kapvergunning nodig:

  • Wanneer de dikte van de stam op 1,30 meter hoogte een omtrek van 31 centimeter of meer heeft. Dit geldt ook voor dode bomen.
  • Wanneer je meer dan 20% van een boom gaat snoeien of bij de eerste keer knotten. Voor bomen die jaarlijks worden geknot, heb je geen vergunning nodig.
  • Wanneer je bomen en struiken gaat verwijderen of verplaatsen.
  • Wanneer er mogelijk schade aan bomen of struiken kan ontstaan door een verbouwing.

De gemeente Amsterdam gaat vervolgens de aanvraag beoordelen en let daarbij bijvoorbeeld op de historische waarde van de bomen of struiken en de waarde hiervan voor de omgeving. Het duurt ongeveer 8 weken voordat je antwoord krijgt, maar dat kan verlengd worden met 6 weken en in speciale gevallen zelfs oplopen tot 26 weken. Voor het aanvragen van een kapvergunning betaal je ook een bedrag dat door gemeente is bepaald.

Ook geldt de regel in Amsterdam, wanneer je een boom kapt moet je er ook weer een terugplanten. Kijk voor alle informatie op de website van de gemeente Amsterdam.


Welke methodes zijn er om mijn boom te laten kappen?

Een ‘boom kappen’ is een verzamelnaam voor meerdere methodes die kunnen worden toegepast. Gebruikte termijn zijn ook wel een boom rooien, een boom omzagen, een boom verwijderen en een boom vellen. Er zitten toch nog wat verschillen in. Bij het rooien van de boom wordt de boom niet alleen gekapt maar wordt de boomstronk ook weggehaald. Bij het vellen van een boom laten we de boom vallen. Dit is de minst gebruikte manier omdat daar simpelweg in de meeste gevallen geen ruimte voor is. In de meeste gevallen wordt de boom stuk voor stuk gekapt. Zo kan je het hout op een veilige manier naar beneden halen. Zo gaan we dan door tot we beneden zijn. Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan

Boom kappen in Amsterdam

Wat kost het kappen van een boom?

De kosten van het kappen van een boom zijn afhankelijk van een paar verschillende factoren:
1.De grootte van de boom: een enorme boom kost natuurlijk meer tijd om te verwijderen dan een klein boompje

2.De stronk: wat gebeurt er met de stronk? Die kan blijven staan, maar ook worden verwijderd met een stronkenfrees.

3.Hout & Takken: mag dit op locatie blijven of moet het worden afgevoerd? Het kan worden afgevoerd, maar zelf doen is ook een optie. Ook is het mogelijk om het te laten versnipperen en deze snippers weer in de tuin te gebruiken.

4.De werkomgeving van boom kan ook verschil maken. Als de takken vrij kunnen vallen werken boomverzorgers een stuk sneller dan als ze alle takken moeten afvangen en naar beden begeleiden.

Wij houden voor het kappen van bomen de onderstaande prijzen aan, dit is slechts een indicatie. Het kan per boom en situatie natuurlijk afwijken.
Kleine boom van 1-5 meter kan al vanaf €130,-
Kappen van een gemiddelde boom 5-8 meter kost meestal tussen de €350-650,-
Grote boom 7-15 meter vanaf  €650 tot soms wel €1500

Waarom Treefix?

Bespaar geld

Bespaar op het kappen van je boom of bomen door het vergelijken van meerdere offertes

Vakmannen

Wij werken met vakmannen die veilig en vakkundig werken.

Bespaar tijd

Bespaar tijd door binnen 1 minuut meerdere offertes aan te vragen.

Boom kappen in Amsterdam

Boom laten kappen?

  • Meerdere offertes binnen 1 minuut aangevraagd
  • Boomverzorgers die vakkundig en veilig werken
  • Bespaar tijd & Geld
  • Geheel vrijblijvend
Onze boom moest worden gesnoeid en na even googelen kwam ik Treefix.nl tegen. Binnen enkele dagen had ik al meerdere offertes op de mail staan van diverse boomverzorgers!
Review

Anneke uit Reeuwijk

Voor het kappen van onze ceder vroeg deed ik een offerte aanvraag. Uiteindelijk in zee gegaan met één van de boomverzorgers via Treefix.
Review

Marco uit Rotterdam

Wat handig en goed. Ik kon kiezen uit drie offertes waar nog flink wat verschil in zat. Uiteindelijk niet voor de goedkoopste gegaan maar voor de boomverzorger waar ik goed contact mee had.
Review
Darina uit Leiden
Onze 25 meter hoge eik moest gesnoeid worden omdat er wat dode takken in zaten. Handig om daar wat offertes voor te kunnen vergelijken.
Review
Sjaak uit Amsterdam

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan

Veel gestelde vragen over het kappen van bomen

Wat gebeurt er met het afval?
Je kan het zelf afvoeren maar onze boomverzorgers kunnen het afvoeren afvoeren voor je. Ze kunnen ook de takken versnipperen zodat je het kunt gebruiken in de tuin en het hout in kleinere stukken zagen zodat je het kunt kloven en gebruiken in de haard. Zo heb je er zelf ook nog wat aan.

Halen ze de stronk ook weg?
De boomstronk verwijderen gebeurt meestal door het gebruiken van een stronkenfrees. Een speciale machine waarmee de stronk gefreesd kan worden. De meeste boomverzorgers hebben zo’n machine en kunnen hier ook een prijs voor maken. In ons offerte formulier kun je dit ook aangeven, vergeet dit niet.

Met wie werkt Treefix?

De boomverzorgers die bomen kappen in regio Amsterdam zijn door ons geselecteerd en echte vakmannen die het werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Als je een offerte aanvraag staat het je ook helemaal vrij om wel of niet met de boomverzorger in zee te gaan.

Hoe pakt een boomverzorger het kappen van een boom aan?
Er zijn meerdere aanpakken mogelijk voor het kappen van bomen. Als er voldoende ruimte is kan de boom worden omgezaagd en vrij vallen. In de meeste gevallen is daar geen ruimte voor en dan klimt de boomverzorger in de boom en start met de top eruit zagen. Als de takken en blokken hout vrij kunnen vallen gooit hij deze naar beneden. Is dit niet het geval dan worden ze afgevangen met een touw en laat hij ze gecontroleerd naar beneden zakken. Als er niet de boom geklommen kan worden omdat de boom lastig begaanbaar is of juist gevaarlijk doordat deze zwak dan kan het zijn dat er hoogwerker wordt ingezet. In hele uitzonderlijke gevallen komt er een hijskraan aan te pas.