Boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen

Voorkom dat je teveel betaalt. Vergelijk vrijblijvend offertes binnen 1 minuut .

Een boomstronk verwijderen, ook wel stobbenfrezen of stronkenfrezen genoemd, gebeurt vaak na het kappen van een boom. Er blijft na het kappen een stukje stronk staan en met stronkenfrezen wordt ook dit verwijderd. Zo is dat stukje tuin weer een leeg canvas dat je opnieuw kunt inrichten.

 

Op deze pagina over boomstronken verwijderen:

Waarom een boomstronk verwijderen?

Hoe werkt een boomstronk verwijderen?

Hier moet je op letten bij het verwijderen van een boomstronk?

Kosten van het verwijderen van een boomstronk

Waarom een boomstronk verwijderen?

Waarom zou je de stronk verwijderen? Wanneer je nieuwe tuinplannen hebt, zit de stronk vaak flink in de weg. Dan moet je daar met je gazon, bestrating of andere materialen omheen gaan werken. De boomstronk verwijderen is dan de beste oplossing.

Hoe werkt een boomstronk verwijderen?

Nu is een oude boomstronk niet ineens weg. Het is een erg zware klus om de boomstronk te verwijderen. De wortels zitten diep en een deel van wat je weg moet halen zit ook onder de grond.

Er zijn een aantal methodes hoe je de boomstronk kunt verwijderen.

1. Uitgraven. Dit is een manier, maar zeker niet de manier die wij aanraden en gebruiken. Het is enorm arbeidsintensief en zwaar werk.

2. Middelen op de stronk smeren en deze weg laten rotten. Er zijn chemische middelen om de boomstronk te verwijderen. Maar ook deze methode raden wij niet aan, aangezien je niet alleen de stronk aantast, maar ook de tuin eromheen.

3. Boomstronk verwijderen met een stobbenfrees. Deze methode gebruiken we zelf altijd. Het is een milieuvriendelijke en snelle oplossing. Een stobbenfrees is een apparaat dat de boomstronk versnippert en versplintert. Wat er overblijft zijn houtsplinters. De oude boomstronk wordt tot wel 50 centimeter onder de grond versnipperd.

Review

MIjn boom moest verwijderd worden. Afgelopen zaterdag 2 mei gemaild en een offerte aangevraagd en 6 mei werd de opdracht vakkaundig uitgevoerd. Netjes de boom versnipperd en meegenomen. Ben er zeer tevreden over. Klasse!! 👍

Jos - Utrecht

Hier moet je op letten bij het verwijderen van een boomstronk

Zoals we hierboven aangaven is een stobbenfrees veruit de makkelijkste en snelste manier om een boomstronk te verwijderen. Er zijn echter wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Een stronkenfrees is een flink apparaat. Het moet dus wel mogelijk zijn om de frees bij de stronk te krijgen. Meet daarom vooraf goed de poort(deur) op, zodat je zeker weet dat de frees wel bij de juiste plek kan komen.
  • Er is rondom de stronk ruimte nodig om de stronk te verwijderen. Wanneer een stronk staat ingeklemd tussen een andere boom, wordt het een moeilijk verhaal. Het is ook handig om voorwerpen als tuinmeubels, plantenbakken en andere verplaatsbare dingen bij de stronk weg te halen.
  • Een boomstronk verwijderen is zwaar werk. Wij adviseren je om dit over te laten aan een professional. Dat scheelt heel veel tijd en energie.

Snel en voordelig een boomstronk laten verwijderen?

Kosten van het verwijderen van een boomstronk

De precieze kosten voor een boomstronk verwijderen zijn altijd afhankelijk van de situatie. Dit heeft te maken met de bereikbaarheid, de grootte van de stronk, het aantal stronken e.d. Wel kunnen we enkele richtlijnen geven van de prijzen van een boomstronk verwijderen.

Voor het verwijderen van de meeste boomstronken moet je qua kosten denken aan ongeveer 100 – 150 euro. Bij wat grotere bomen kan dit bedrag wel oplopen naar een paar honderd euro.

Onze klanten over Treefix.nl

Tegen een aantrekkelijke prijs alles perfect geregeld
Review
Peter - Hoofddorp
Vriendelijke mensen, keurig geregeld en alles netjes opgeruimd. Tevens goed advies.
Review
Chris - Rotterdam
Goede afspraken gemaakt en deze werden prima uitgevoerd. Na afloop was alles keurig opgeruimd.
Review
Joke - Rotterdam

Snel en voordelig een boomstronk laten verwijderen?