Coniferen verwijderen [kosten en vergunning]

Wil je coniferen verwijderen? Of een coniferenhaag verwijderen? Dan ben je op de goede plek. Op deze pagina lees je over:


Coniferen laten verwijderen: de kosten
Coniferen verwijderen en schutting plaatsen
Coniferen verwijderen: vergunning nodig?
Boomstronk van een conifeer verwijderen
Tips voor een conifeer verwijderen


Het verwijderen van een coniferenhaag of -boom is een flinke klus. Soms kan je deze zelf uitvoeren (zie de tips onderaan deze pagina), maar wanneer het gaat om een flinke boom of coniferenhaag, moet je deze klus niet onderschatten. De conifeer kan diep wortelen en dan is er vaak professioneel materiaal nodig om de conifeer te verwijderen.

Coniferen laten verwijderen: kosten

Wat zijn de kosten van het laten verwijderen van coniferen? De prijs hiervoor is afhankelijk van:

  • Het aantal coniferen dat verwijderd moet worden
  • De grootte van de coniferen(haag)
  • Bereikbaarheid van de locatie (in verband met materialen)
  • Welke materialen ingezet moeten worden
  • Het personeel dat nodig is voor deze klus
  • Eventuele afvoer van het groenafval


Zoals je wel merkt zijn er bij deze klus veel factoren van invloed op de prijs. Daarom is het niet goed mogelijk om zonder enige kennis van de situatie de kostprijs voor het verwijderen van coniferen te geven.

Daarom kan je bij ons gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kan al binnen 1 minuut.

Snel en voordelig je coniferen laten verwijderen?

Klanten over Treefix

Review
Peter uit Hoofddorp
Accuraat. Tegen een aantrekkelijke prijs alles perfect geregeld.
Review

Rineke uit Gouda

Goed en snel en ook nog veilig de boom gekapt!
Review
Chris uit Rotterdam
Vriendelijke mensen, keurig geregeld en alles netjes opgeruimd. Tevens goed advies

Coniferen verwijderen en schutting plaatsen

Vaak vormt een coniferenhaag een erfafscheiding. De combinatie van coniferen verwijderen en een schutting plaatsen zien we dan ook vaak terug. Een coniferenhaag neemt best veel ruimte in en een schutting is dan toch efficiënter. De coniferenhaag wordt eerst verwijderd en ook al het afval wordt afgevoerd. Daarna kan de schutting worden geplaatst. Dat levert een heel ander aanzicht op.

Ook voor coniferen verwijderen en een schutting plaatsen zijn kosten vooraf niet makkelijk te noemen. Vraag dus ook hiervoor een gratis offerte aan.

Conifeer verwijderen: vergunning nodig?

Heb je voor coniferen verwijderen een vergunning nodig? Goede vraag. Voor het antwoord moet je bij de gemeente zijn waar je woont. Gemeentes hebben namelijk allemaal hun eigen wetgeving omtrent kapvergunningen. Ze willen niet dat er te veel groen verdwijnt en daarom bekijken ze per situatie of ze een vergunning verlenen. Soms kan je ook gevraagd worden om een boom terug te plaatsen. 

Stronken verwijderen

Boomstronk van conifeer verwijderen

Er zijn een aantal methodes om een conifeer te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om de conifeer met wortel en al uit de grond te trekken. Een andere methode is om de conifeer net boven de grond af te zagen. Dan blijf je natuurlijk wel met een boomstronk over. De boomstronk van een conifeer verwijderen doe je heel effectief met een stobbenfrees. Dit apparaat versplintert de stronk tot wel 50 centimeter onder het maaiveld. Een stobbenfrees is wel een flink apparaat, dus zowel de locatie als de boom zelf moeten goed bereikbaar zijn. 

We raden aan om de stobbenfrees in te zetten wanneer je een grote boomstronk van een conifeer wil verwijderen. Een kleinere stronk kan je beter (laten) uitgraven. Dit is dan goedkoper.

Review
Mijn boom moest verwijderd worden. Afgelopen zaterdag 2 mei gemaild en een offerte aangevraagd en 6 mei werd de opdracht vakkundig uitgevoerd. Netjes de boom versnipperd en meegenomen. Ben er zeer tevreden over. Klasse! 👍
Jos uit Utrecht

Snel en voordelig je coniferenhaag laten verwijderen?

Tips voor een conifeer verwijderen

Grote coniferen of coniferenhagen verwijderen wordt meestal gedaan door professionals, omdat het een zware klus is waarbij soms groot materiaal nodig is. Maar wanneer je zelf veel tijd en energie hebt of wanneer het gaat om een kleine conifeer of coniferenhaag, kan je deze klus ook zelf doen.

Hoe kan je coniferen verwijderen? Hieronder onze tips:

 

1. Coniferen verwijderen met de hand

Het ouderwetse graafwerk komt hier aan te pas. Je graaft ongeveer 40 centimeter om de stam heen een kuil en legt hiermee de wortels bloot. Wortels die je tegenkomt kan je doorknippen of -zagen afhankelijk van de dikte. Wanneer je helemaal rond hebt gegraven en de wortels hebt doorgeknipt of doorgezaagd, kan de conifeer verwijderd worden. Dit is vaak erg zwaar. Om dit iets makkelijker te maken, kan je al takken van de conifeer verwijderen, waardoor het uiteindelijke deel dat je eruit moet trekken lichter is.

 

2. Coniferen verwijderen met een lier

LET OP: bij deze methode is er kans op schade aan jezelf, je tuin of je auto. Doe dus heel voorzichtig en calculeer de risico’s in.

Wanneer er rond de conifeer of coniferenhaag die je wilt verwijderen genoeg ruimte is, kan je eventueel deze methode inzetten. Je bindt een kabel onderaan de stam vast en maakt het andere uiteinde aan je auto of ander voertuig (truck, tractor o.i.d.) vast. Vervolgens rijd je zachtjes weg van de conifeer. Hopelijk lukt het op deze manier om de conifeer inclusief kluit uit de grond te trekken. Het is echter ook mogelijk dat de stam breekt. In dit geval kan er snel schade aan een omstander of aan het voertuig ontstaan.