Boom kappen in Utrecht? 

Voorkom dat je teveel betaalt. Vergelijk vrijblijvend offertes binnen 1 minuut .

Bespaar geld

Bespaar op het kappen van je boom of bomen door het vergelijken van meerdere offertes

Vakmannen

Wij werken met vakmannen die veilig en vakkundig werken.

Bespaar tijd

Bespaar tijd door binnen 1 minuut meerdere offertes aan te vragen.

Boom kappen in Utrecht

Boom kappen in Utrecht? Wij hebben alles op een rijtje gezet.

Boom kappen in Utrecht? Of in de regio van Utrecht? We helpen je graag met deze klus. Onze boomverzorgers in Utrecht kappen jouw boom veilig en snel. Op deze pagina lees je meer over hoe ze zo'n klus aanpakken. Ook vertellen we je meer over een kapvergunning en over de kosten om een boom te laten kappen.

Wil je gelijk een gratis offerte ontvangen? Klik dan gelijk hieronder.

Heb ik een kapvergunning nodig in Utrecht?

Goede vraag. Dit is afhankelijk van de boom die je wilt laten kappen. Ga niet zomaar kappen zonder dat je weet of je een vergunning nodig hebt. Wanneer de gemeente hierachter komt, kan je een boete verwachten. Dat kan om grote bedragen gaan.

Wanneer heb je GEEN kapvergunning in Utrecht nodig?

Is de doorsnede van de stam op een hoogte van 1,30 kleiner dan 15 centimeter én staat de boom op eigen grond? Dan heb je geen vergunning nodig.

Is de doorsnede van de stam op een hoogte van 1,30 15 centimeter of meer. Dan heb je geen kapvergunning nodig wanneer

  • de boom jonger is dan 50 jaar én
  • de oppervlakte van je perceel kleiner dan 300 m2 is.

Wat kost een kapvergunning in Utrecht?

Op het moment van schrijven kost het aanvragen van een kapvergunning voor 1-5 bomen €587,75. Voor elke extra boom komt er €16,20 bij.

LET OP: de voorwaarden en prijzen op de website van de gemeente Utrecht zijn het meest actueel.

Hoe beoordeelt de gemeente Utrecht een aanvraag voor een kapvergunning?

De gemeente is verantwoordelijk voor behoud van het groen in de gemeente Utrecht. Er wordt daarom gekeken naar historische waarden van de bomen en de waarde hiervan voor de omgeving. Het beoordelen van de aanvraag kan zo een aantal maanden duren, dus trek hier genoeg tijd voor uit in je planning. 

Wanneer je een kapvergunning krijgt, kan de gemeente wel als voorwaarde stellen dat je er een boom voor terug moet planten.

Wil je meer weten over kapvergunningen? Lees er alles over in ons blog.


Zelf je boom kappen in Utrecht?

Wil je zelf je boom kappen? Of laat je het door een vakman doen. Zelf je boom kappen scheelt flink wat geld. Maar realiseer je wel dat een boom kappen niet makkelijk is. Tot een meter of vier is dit zelf nog wel te doen, maar is de boom hoger dan dat, dan kan je waarschijnlijk beter de hulp van een professional inschakelen. Die heeft de juiste materialen en kennis om de boom veilig te kappen. Veilig voor hemzelf, voor jou en voor de omgeving. Het kan wel om zelf een boom te kappen, maar in de meeste gevallen raden we het niet aan. Twijfel je? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor het kappen van je boom in Utrecht. Dan kan je daarna de afweging maken.


Methodes om een boom te kappen

Een boom kappen is een verzamelnaam voor allerlei methodes. Je hoort ook wel eens over een boom rooien, vellen, omzagen of verwijderen. Daar zijn wel wat verschillen tussen. Bij het rooien van een boom wordt de boom inclusief stronk weggehaald. Vellen van een boom houdt in dat je de boom laat omvallen. Die methode wordt niet vaak gebruikt, omdat er heel veel ruimte voor nodig is. Maar in de meeste gevallen dat we het hebben over het kappen van een boom, wordt er bedoeld dat de boom van boven af stuk voor stuk wordt afgezaagd en dat de stukken vervolgens naar beneden worden gegooid/geleid.

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan

Boom kappen in Utrecht

Wat kost het kappen van een boom?

De kosten van het kappen van een boom zijn afhankelijk van een paar verschillende factoren:
1.De grootte van de boom: een enorme boom kost natuurlijk meer tijd om te verwijderen dan een klein boompje

2.De stronk: wat gebeurt er met de stronk? Die kan blijven staan, maar ook worden verwijderd met een stronkenfrees.

3.Hout & Takken: mag dit op locatie blijven of moet het worden afgevoerd? Het kan worden afgevoerd, maar zelf doen is ook een optie. Ook is het mogelijk om het te laten versnipperen en deze snippers weer in de tuin te gebruiken.

4.De werkomgeving van boom kan ook verschil maken. Als de takken vrij kunnen vallen werken boomverzorgers een stuk sneller dan als ze alle takken moeten afvangen en naar beden begeleiden.


Maar wat kost het ongeveer?

Zelf houden we globaal de volgende prijzen aan:


Kleine boom van 1-5 meter kan al vanaf €130,-
Kappen van een gemiddelde boom 5-8 meter kost meestal tussen de €350-650,-
Grote boom 7-15 meter vanaf  €650 tot soms wel €1500


Dit zijn indicaties, dus de prijs kan anders uitvallen. Voor een exacte prijs kan je gratis een offerte aanvragen.

Waarom Treefix?

Bespaar geld

Bespaar op het kappen van je boom of bomen in Utrecht door het vergelijken van meerdere offertes

Vakmannen

Wij werken met vakmannen die veilig en vakkundig werken.

Bespaar tijd

Bespaar tijd door binnen 1 minuut meerdere offertes aan te vragen.

Boom kappen in Utrecht

Boom laten kappen in Utrecht?

  • Meerdere offertes binnen 1 minuut aangevraagd
  • Boomverzorgers die vakkundig en veilig werken
  • Bespaar tijd & Geld
  • Geheel vrijblijvend
Voor het kappen van onze ceder vroeg deed ik een offerte aanvraag. Uiteindelijk in zee gegaan met één van de boomverzorgers via Treefix.
Review

Marco uit Rotterdam

Onze 25 meter hoge eik moest gesnoeid worden omdat er wat dode takken in zaten. Handig om daar wat offertes voor te kunnen vergelijken.
Review
Sjaak uit Amsterdam
Onze boom moest worden gesnoeid en na even googelen kwam ik Treefix.nl tegen. Binnen enkele dagen had ik al meerdere offertes op de mail staan van diverse boomverzorgers!
Review

Anneke uit Reeuwijk

Wat handig en goed. Ik kon kiezen uit drie offertes waar nog flink wat verschil in zat. Uiteindelijk niet voor de goedkoopste gegaan maar voor de boomverzorger waar ik goed contact mee had.
Review
Darina uit Leiden

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan

Veel gestelde vragen over het kappen van bomen

Wat gebeurt er met het afval?
Je kan het zelf afvoeren maar onze boomverzorgers kunnen het afvoeren afvoeren voor je. Ze kunnen ook de takken versnipperen zodat je het kunt gebruiken in de tuin en het hout in kleinere stukken zagen zodat je het kunt kloven en gebruiken in de haard. Zo heb je er zelf ook nog wat aan.

Halen ze de stronk ook weg?
De boomstronk verwijderen gebeurt meestal door het gebruiken van een stronkenfrees. Een speciale machine waarmee de stronk gefreesd kan worden. De meeste boomverzorgers hebben zo’n machine en kunnen hier ook een prijs voor maken. In ons offerte formulier kun je dit ook aangeven, vergeet dit niet.

Met wie werkt Treefix?

De boomverzorgers die bomen kappen in regio Utrecht zijn door ons geselecteerd en echte vakmannen die het werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Als je een offerte aanvraag staat het je ook helemaal vrij om wel of niet met de boomverzorger in zee te gaan.


Hoe pakt een boomverzorger het kappen van een boom aan?
Er zijn meerdere aanpakken mogelijk voor het kappen van bomen. Als er voldoende ruimte is kan de boom worden omgezaagd en vrij vallen. In de meeste gevallen is daar geen ruimte voor en dan klimt de boomverzorger in de boom en start met de top eruit zagen. Als de takken en blokken hout vrij kunnen vallen gooit hij deze naar beneden. Is dit niet het geval dan worden ze afgevangen met een touw en laat hij ze gecontroleerd naar beneden zakken. Als er niet de boom geklommen kan worden omdat de boom lastig begaanbaar is of juist gevaarlijk doordat deze zwak dan kan het zijn dat er hoogwerker wordt ingezet. In hele uitzonderlijke gevallen komt er een hijskraan aan te pas.