Boom kappen in Hilversum? 

Voorkom dat je teveel betaalt. Vergelijk vrijblijvend offertes binnen 1 minuut .

Bespaar geld

Bespaar op het kappen van je boom of bomen door het vergelijken van meerdere offertes

Vakmannen

Wij werken met vakmannen die veilig en vakkundig werken.

Bespaar tijd

Bespaar tijd door binnen 1 minuut meerdere offertes aan te vragen.

Boom kappen in HIlversum

Boom kappen in Hilversum? Regel het veilig en snel

Wil je bomen kappen in Hilversum? Onze boomverzorgers werken in Hilversum en zorgen dat jouw boom veilig en snel gekapt wordt. Op deze pagina lees je hoe ze te werk gaan en wat je kunt verwachten. Ook vertellen we je hoe je weet of je een kapvergunning nodig hebt voor een boom kappen in Hilversum.

Wil je gelijk een offerte aanvragen? Klik dan direct op de button hieronder.

Zelf je boom kappen in Hilversum?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je de boom zelf gaat kappen of een professional het laat doen. Het zelf doen scheelt natuurlijk best wat geld en misschien vind je het ook wel leuk. Maar besef wel dat een boom kappen geen makkelijke klus is. Een kleine boom (tot ongeveer 4 meter) is vaak nog redelijk goed zelf te kappen wanneer je de beschikking hebt over goed materiaal. Heb je geen ervaring met bomen kappen en gaat het om een grote boom? Dan raden we je aan om de hulp in te schakelen van een ervaren boomverzorger. 


Wanneer je op hoogte werkt, heb je toch wat minder stabiliteit. In combinatie met zware gereedschappen snap je wel dat een boom kappen zwaar werk is. Een boomverzorger heeft al heel vaak met dit bijltje gehakt en heeft de juiste materialen, bescherming en diploma’s in zijn bezit.


Kies je ervoor om zelf je boom te kappen? Dat kan, maar wees heel voorzichtig. Veiligheid staat voorop. Wil je weten wat het zou kosten wanneer je het uitbesteedt? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Dan kan je daarna beslissen.


Heb ik een kapvergunning nodig om een boom te kappen in Hilversum?

In sommige situaties wel. Hieronder staat uitgelegd wanneer je een kapvergunning nodig hebt voor een boom kappen in Hilversum. Zoek dit vooraf goed uit en zorg dat je vergunning op orde is. De boetes kunnen oplopen tot duizenden euro’s.


In de volgende gevallen heb je in Hilversum GEEN kapvergunning nodig:

  • Bij dode bomen (wel melden dat je gaat kappen)
  • Bij de Amerikaanse vogelkers (wel melden dat je gaat kappen)
  • Bij bomen die een stamdoorsnede van minder dan 30 centimeter hebben op 1,30 hoogte, tenzij deze boom is geplant in het kader van de herplantingsplicht
  • Bij bomen die vallen onder de Plantenziektewet
  • Bij bomen die worden gekapt als onderdeel van een plan dat door het college is goedgekeurd


In alle andere gevallen dien je altijd een kapvergunning aan te vragen. De kosten per boom bedragen €218.


\Voor de meest actuele informatie over kapvergunningen in Hilversum kijk je op de website van de gemeente Hilversum.


Welke methodes zijn er om mijn boom te laten kappen?

Onder “boom kappen” vallen meerdere methodes. Andere benamingen zijn “een boom rooien”, “een boom vellen” of “een boom verwijderen”. Bij rooien wordt de hele boom inclusief de boomstronk weggehaald. Bij een boom vellen wordt de boom laten vallen. Deze methode wordt nauwelijks gebruikt aangezien er heel veel ruimte voor nodig is. In de meeste gevallen wordt een boom per stuk verwijderd. De boomverzorger zaagt er telkens een stuk af dat hij vervolgens laat vallen of naar beneden begeleidt.

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan

Boom kappen in HIlversum

Wat kost een boom kappen?

Op deze vraag is niet direct een antwoord te geven. We kunnen wel wat richtlijnen geven. Wij houden de onderstaande prijzen aan. Let op: dit is slechts een indicatie, dus de prijs kan afwijken.


Kleine boom van 1-5 meter kan al vanaf €130,-
Kappen van een gemiddelde boom van 5-8 meter kost meestal tussen de €350-650,-
Een grote boom van 7-15 meter vanaf  €650 tot soms wel €1500


Wat het uiteindelijke bedrag wordt, heeft bijvoorbeeld te maken met de grootte van de boom, de bereikbaarheid, wat er met de stronk mag gebeuren en of je wilt dat het groenafval ook wordt afgevoerd.

 

Wil je de exacte prijs weten? Vraag dan een gratis offerte aan en krijg een prijs voor het kappen van jouw boom in Hilversum.

 

Waarom Treefix?

Bespaar geld

Bespaar op het kappen van je boom of bomen door het vergelijken van meerdere offertes

Vakmannen

Wij werken met vakmannen die veilig en vakkundig werken.

Bespaar tijd

Bespaar tijd door binnen 1 minuut meerdere offertes aan te vragen.

Bomen kappen in Hilversum

Boom laten kappen?

  • Meerdere offertes binnen 1 minuut aangevraagd
  • Boomverzorgers die vakkundig en veilig werken
  • Bespaar tijd & Geld
  • Geheel vrijblijvend
Wat handig en goed. Ik kon kiezen uit drie offertes waar nog flink wat verschil in zat. Uiteindelijk niet voor de goedkoopste gegaan maar voor de boomverzorger waar ik goed contact mee had.
Review
Darina uit Leiden
Onze 25 meter hoge eik moest gesnoeid worden omdat er wat dode takken in zaten. Handig om daar wat offertes voor te kunnen vergelijken.
Review
Sjaak uit Amsterdam
Onze boom moest worden gesnoeid en na even googelen kwam ik Treefix.nl tegen. Binnen enkele dagen had ik al meerdere offertes op de mail staan van diverse boomverzorgers!
Review

Anneke uit Reeuwijk

Voor het kappen van onze ceder vroeg deed ik een offerte aanvraag. Uiteindelijk in zee gegaan met één van de boomverzorgers via Treefix.
Review

Marco uit Rotterdam

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan

Veel gestelde vragen over het kappen van bomen


Wat gebeurt er met het afval?
 Je kan het groenafval zelf afvoeren, maar onze boomverzorgers kunnen dit ook voor je doen. Het is ook mogelijk dat je het hout laat versnipperen of in kleine stukken laat zagen. Zo kun je het gebruiken voor in de tuin of de open haard.


Halen ze de stronk ook weg?
De boomstronk verwijderen gebeurt meestal door het gebruiken van een stronkenfrees. Dit is een speciale machine waarmee de stronk gefreesd kan worden. De meeste boomverzorgers hebben zo’n machine en kunnen hier ook een prijs voor maken. Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt, kan je dit ook aangeven.


Met wie werkt Treefix?
De boomverzorgers die bomen kappen in Hilversum zijn door ons geselecteerd. Het zijn echte vakmannen die het werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Als je een offerte aanvraagt, staat het je ook helemaal vrij om wel of niet met de boomverzorger in zee te gaan.